Sljedeći vikend u Labinu u znaku Dana otvorenih vrata EU projekata – Inspiracija

Sljedeći vikend u Labinu u znaku Dana otvorenih vrata EU projekata

Brošura Slovenska Bistrica
29/04/2021
ZA NAGRADU `ZLATNA KOZA` NATJEČU SE ČAK TRI PROJEKTA S LABINŠTINE
06/01/2022
Show all

Sljedeći vikend u Labinu u znaku Dana otvorenih vrata EU projekata

Grad Labin se s nekoliko svojih projekata financiranih iz fondova Europske unije priključio Danima otvorenih vrata EU projekata, koje organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije pod krovnim nazivom „Europe in My Region“, a sve kako bi se najširoj javnosti predstavili projekti koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, turizam i mnoga druga.

Kako bi se prezentirali rezultati provedenih projekata, Grad Labin se u ovu kampanju uključio s dvije interpretativne šetnje i to sljedećeg vikenda.

U subotu, 27. studenoga s početkom u 10,00 sati možete uživati u interpretativnoj šetnji „Štorija po Labine“, kojom se sumiraju rezultati tri europska projekta: Mine Tour-a, Inspiracije i Atrium plus. Ova interpretativna šetnja, nastala u suradnji s Istra Inspiritom u sklopu projekta Inspiracija, je pješačka tura po Labinu, koja vas vodi u zanimljiv svijet rudarske baštine. Upoznajte se s hrabrom prošlosti rudara i prepustite se vođenju do nekih od najvažnijih točaka vezanih upravo uz rudarsku baštinu Labina. Šetnja započinje ispred Gradske knjižnice Labin, a završava kod Spomenika Rudaru borcu.

Dan nakon, u nedjelju 28. studenoga u 10,00 sati okupljanjem na Krvove place na Vinežu započinje interpretativna šetnja naziva „Artist Walk & Talk“, a završava u Parku skulptura Dubrova, odnosno kod popularne Kocke. Kroz ovu šetnju upoznajte čari muzeja na otvorenom – Parka skulptura Dubrova i podružite se s umjetnicima koji su u Parku ostavili svoj trag! Uživajte u svijetu trodimenzionalne umjetnosti istarskog kamena, koja već pola stoljeća krasi livade Dubrove. Ovom se aktivnošću predstavlja projekt RECOLOR – Oživljavanje i unaprjeđenje umjetničkih djela i krajolika na Jadranu, kojeg Grad Labin provodi u sklopu prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020., a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cjelokupan program se može pronaći na stranici strukturnih fondova.

Budući da je radi epidemioloških razloga broj posjetitelja ograničen, potrebna je prijava na mail ana.cernjul@labin.hr ili telefon 052/866-817 najkasnije do petka 26. studenoga.

Comments are closed.