2. Festival industrijske baštine u Rijeci 24.3. – 31.3.2021. – Inspiracija

2. Festival industrijske baštine u Rijeci 24.3. – 31.3.2021.

Finalni video projekta Inspiracija!
19/03/2021
Online predavanje i radionica na temu „Primjeri dobre prakse: Torpedo – industrijska baština”
26/03/2021
Show all

2. Festival industrijske baštine u Rijeci 24.3. – 31.3.2021.

Program festivala:

24.3. – 31.3.2021. – Izložba radova likovne kolonije Inspiracija

lokacija: Projektni centar Subjekt, Ul. Drage Šćitara 34, Trsat

Izloženi umjetnički radovi na temu industrijske baštine Labina, Rijeke, Slovenske Bistrice i Trbovlja rezultat su likovne kolonije Inspiracija. Likovna kolonija održala se od 15. do 19. travnja 2019. godine u sklopu Festivala industrijske baštine u DKC-u Lamparna, Labin, u organizaciji partnera Labin Art Express XXI. Sudionici kolonije odabrani su putem javnog natječaja, a radove je izabrala Ocjenjivačka komisija L.A.E. XXI u sastavu: Dean Zahtila (Predsjednik), Noel Mirković (Voditelj komunikacijskih aktivnosti), Damir Stojnić (Voditelj Galerije “Lamparna”). Voditeljica kolonije bila je umjetnica Ivona Verbanac iz Labina.

Predstavljeni su radovi umjetnika Roka Dragića iz Slovenske Bistrice, Jurija Crnkoviča iz Trbovlja, Luce Lukačić iz Rijeke te Marine Rajšić i Nicol Načinović iz Labina. Na osnovu radova nastalih na koloniji u raznim likovnim tehnikama, koji tematiziraju industrijsku baštinu krajeva iz kojih dolaze umjetnici, sudionici likovne kolonije (Trbovlje, Slovenska Bistrica, Labin), napravljeni su originalni plakati za projekt Inspiracija, koji su potom postavljeni u javnim prostorima svih gradova partnera.

Bogata industrijska baština Rijeke, Labina u Hrvatskoj te Slovenske Bistrice i Trbovlja u Sloveniji nijemi je svjedok vremena koje je trajno obilježilo sudbinu gradova I velikim dijelom odredila njihov izgled. S propašću industrije, u nasljeđe su ostala vrijedna arhitektonska djela 19. i 20. stoljeća, koja tek u posljednje vrijeme postaju vidljiva, iako su još u velikoj mjeri tek neiskorišteni kulturni resurs.

 

25.3.2021. – Torpediraj se u klub i zaigraj kviz znanja – on line event u 20.00 sati

organizator: Klub mladih Rijeka

PUB KVIZ – Torpediraj se u Klub i zaigraj kviz znanja

– organizator: Subjekt d.o.o.; voditelj: Klub mladih Rijeka

– četvrtak 25.3.2021. u 20h

– On line platforma: Facebook LIVE

– Prijave: http://tinyurl.com/TorpedirajSe

Pridružite nam se na drugom izdanju Festivala industrijske baštine u četvrtak, 25. ožujka, u 20 h na ONLINE kvizu znanja. Iz udobnosti svog doma otkrijte koji se sve izumi i zanimljivosti kriju iza riječke industrijske baštine. Udruži se s ekipom i torpedirajte se u virtualni Klub znanja i osvojite vrijedne nagrade.

Počasti ekipu s radničkom marendom ili se zabavite u Muzeju torpeda ili pak osvojite i druge vrijedne nagrade.

NAPOMENA: Kviz se igra u grupama do 4 osobe, a namijenjen je široj populaciji. Sudjelovanje je besplatno, a prijave se vrše putem linka: tinyurl.com/TorpedirajSe. Nakon prijave dobit ćete link i upute za sudjelovanje.

? Nagrade:

1. mjesto: radnički objed za 4 osobe u Konobi Feral, vrijednost 400kn

2. mjesto: 4 ulaznice za muzej Torpedo s vodstvom, vrijednost 260kn

3. mjesto: 4 majice “Torpediraj se u Rijeku”, vrijednost neprocjenjiva

4. mjesto: 4 slagalica Riječka dizalica, vrijednost neprocjenjiva

Predzadnje mjesto: 8 hladnih točenih Klubskih piva koje ćete s guštom popiti kada Capak svečano prereže vrpcu za ponovno otvorenje!

Info: klubmladihrijeka@gmail.com

 

27.3.2021. – Torpediraj se na marendu – cooking show, od 10 – 12 sati

organizator: Subjekt d.o.o.; galerija Poneštirica

lokacija: ispred Galerije Poneštrica, Trg 128 brigade Hrvatske vojske 3a

  

Družimo se na otvorenom ispred galerije Poneštirca u samom centru Rijeke na drugom izdanju Festivala industrijske baštine ovu subotu 27.03. od 10 do 12 sati. Upoznajte se s pripremom i kušajte našu nagrađenu Trećemajsku marendu autorice Doriane Dunatov Kustić. Predstaviti će nam se i naši nagrađeni suveniri drvena slagalica „Riječka dizalica“ obrta 3 Design Šanell i poklon kutija s majicom „Torpediraj se u Rijeku“. Također, posjetiteljima će se predstaviti slikovnica „ Macić“ te turističke ture po riječkoj industrijskoj baštini koje su nastale u sklopu projekta Inspiracija.

NAPOMENA: sudjelovanje je besplatno, a organizatori mole da se svi posjetitelji pridržavanju važećih propisanih epidemioloških mjera.

Comments are closed.