Električnim biciklom kroz industrijsku baštinu grada Rijeke – Inspiracija

Električnim biciklom kroz industrijsku baštinu grada Rijeke

PROGRAM KRUŽNE TURE OD LABINA DO RIJEKE U SKLOPU PROJEKTA INSPIRACIJA
10/10/2020
Testna tura Labinom za škole
14/10/2020
Show all

Električnim biciklom kroz industrijsku baštinu grada Rijeke

Projekt Inspiracija, programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska, uspostavlja prekograničnu kulturnu-turističku rutu od Slovenske Bistrice do Trbovlja, Labina i Rijeke. Na ruti će se posjetitelji upoznati s bogatom zanatskom i industrijskom baštinom gradova od Pohorja do Jadrana, koja će biti predstavljena na originalan način i uz pomoć moderne tehnologije. Osnovane su atraktivne turističke točke na ostacima nekad uspješnih industrija te su pripremljeni razni kulturni, umjetnički i društveni događaji. Moderne informacijske točke i sobe za bijeg pružaju posjetiteljima jedinstven doživljaj i interaktivna iskustva.

U okviru projekta Inspiracija, u subotu 17. listopada 2020. godine provest će se testna tura kroz lokacije industrijske baštine grada Rijeke. Svrha testne izvedbe jest prikupiti povratne informacije ciljnih skupina o zanimljivosti ponude, doživljajima, eventualnim nedostacima i prijedlozima za poboljšanje.

Program Električnim biciklom kroz industrijsku baštinu grada Rijeke – 17.10.2020.

Početak u 11 sati na početku Molo longa

Nakon okupljanja sudionika na početku Molo longa biciklističku turu kroz industrijsku baštinu grada Rijeke započinjemo uz Riječku tržnicu prema Jelačićevom trgu. Nastavljamo prema bivšoj Tvornici papira nakon čega se vraćamo do Školjića i ulazimo u Vodovodnu ulicu gdje ćemo sudionike upoznati s bivšom ljevaonicom, Tvornicom tjestenine i Tvornicom sapuna. Iz Vodovodne ulice ćemo krenuti u smjeru katedrale Svetog Vida gdje ćemo ući u tunel koji će nas odvesti do ulice Dolac i kuće Whitehead. Nastavljamo Adamićevom i Krešimirovom ulicom do ex Rafinerije šećera. Nakon kraćeg zaustavljanja u zgradi MMSU nastavljamo Krešimirovom ulicom prema Mlaki te ulazimo u Ulicu Milutina Baraća gdje ćemo posjetiti lansirnu rampu Torpeda te usput informirati sudionike o Rafineriji nafte,  Brodogradilištu 3. maj i ex hotelu Emigranti. Od Mlake se vraćamo prema centru grada te se zaustavljamo u Muzeju torpeda na Žabici uz kraći osvrt na Metropolis (lučka skladišta). Biciklističku turu industrijskom baštinom grada Rijeke zaključujemo na Molo longu te se kratko prošetamo do restorana Feral na ručak i kolač rigojanči za desert.

Trajanje: oko 4 sata
Duljina: 9 km
Ukupni uspon: 50 m

Start: Molo longo, u 11 sati
Cilj: Molo longo

VAŽNO!!! U slučaju lošeg vremena, testna tura se odgađa, a o novom terminu održavanja svi sudionici će biti obavješteni.

(foto: Inspiracija, TZG Rijeka)

Nadamo se da ćete se nam pridružiti na testnoj turi u Rijeci i provesti prekrasan dan pun novih i zanimljivih doživljaja.

Comments are closed.