PROGRAM KRUŽNE TURE OD LABINA DO RIJEKE U SKLOPU PROJEKTA INSPIRACIJA – Inspiracija

PROGRAM KRUŽNE TURE OD LABINA DO RIJEKE U SKLOPU PROJEKTA INSPIRACIJA

Otvorenje Bijenala u Labinu
10/10/2020
Električnim biciklom kroz industrijsku baštinu grada Rijeke
13/10/2020
Show all

PROGRAM KRUŽNE TURE OD LABINA DO RIJEKE U SKLOPU PROJEKTA INSPIRACIJA

14. listopad 2020. s početkom u 10 sati ispred Gradske knjižnice, Rudarska 1a, Labin

8.45 h  Polazak iz Rijeke prema Labinu

10.00 h  Početak programa u Labinu – fakultativni razgled sljedećih lokacija: Muzejska mobilna mašina u DKC „Lamparna“, Bijenale industrijske umjetnosti po lokacijama u Labinu, keramika u suvenirnici „Meranija“, uz izvedbu interpretativne šetnje Štorije o Labinu koja uključuje priče o rudarskom životu, ali i poznatim ličnostima vezanim za istarsku povijest – Matiji Vlačiću Iliriku i Giuseppini Martinuzzi

12.30 h  Ručak u restoranu Kvarner u Labinu

14.00 h  Završetak programa u Labinu te polazak iz Labina prema Rijeci

15.30 h  Dolazak u Rijeku uz početak programa – ul. Milutina Barača u kojoj se nalazi riječki svjetionik, hotel Emigranti, stambena zgrada ljuštionice riže, prva industrijska rafinerija mineralnog ulja, remiza, palača Roberta Whitheda, 3. Maj i lansirna rampa torpeda.

16-16.30 h  Trsat s pogledom na nekadašnju komunalnu klaonicu, spalionicu smeća, tvornicu papira, ljevaonice željeza i tvornice sapuna

17-18.00 h  Izložba „Torpedo – prvi na svijetu“ u sklopu Muzeja grada Rijeke

18-18.30/18.45 h    Tunel ispod Rijeke kao prva vojna građevina otvorena za javnost, Dolac – novo urbano središte grada s raskošnim palačama, Koblerov trg

19.00 h  Večera u autentičnoj ribarskoj konobi Feral u Rijeci

20.45 h  Planiran povratak u Labin

Interpretativna šetnja održat će se i 23. listopada 2020. godine u popodnevnim satima u Labinu, od 17 sati nadalje.

Osim navedenih tura, u sklopu projekta Inspiracija, realizirat će se i edukativna, dječja tura od nazivom Macić  koja  će se održati 17. listopada 2020. godine s početkom u 11 sati u Labinu, a govori o nestašnim patuljcima koji su živjeli zajedno s rudarima ispod Labina grada i radili svakakve nestašluke.

VAŽNO!!! U slučaju lošeg vremena, testna tura se odgađa, a o novom terminu održavanja svi sudionici će biti naknadno obaviješteni.

~

Nadamo se da ćete se nam pridružiti na testnoj turi u Rijeci i provesti prekrasan dan pun novih i zanimljivih doživljaja.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, zamolit ćemo sve posjetitelje da se pridržavaju svih preporuka i mjera izdanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to će učiniti i organizatori te izvođači uključeni u kružnu turu.

Comments are closed.